SILK DUVET 2 KG


 

Detta är vårt tjocka drömtäcke i silkevadd av 100 % premium mullbärssilke, ger dig en upplevelse av ett naturmaterial som du bara vågat drömma om.

 


Detta är vårt tjocka drömtäcke i silkevadd av 100 % premium mullbärssilke, ger dig en upplevelse av ett naturmaterial som du bara vågat drömma om. Underbart täcke med handgjorda skikt av silkevadd. Ett riktigt tjockt drömtäcke för dig som vill ha mycket volym - särskilt till vintern. Två kilo lent och ljuvligt silkevadd i 100% mullbärssilke. Fin sömnad med passpoal. Yttertyget är i ekologisk bomull.

Förutom den underbara känslan av lyx har silke en fantastisk effekt på vår hälsa och vårt välbefinnande. Medan ylle och bomull består av fiberstubb är silkets fibrer långa, mjuka och runda. Silke är ett rent naturmaterial som andas på ett helt annat sätt än andra material, tack vare den luftiga och spiralformade silkefibern. Silke är erkänt bäst på att anpassa sig direkt efter kroppens behov. Det transporterar bort fukt och är värmereglerande och håller dig alltså sval när det är varmt men värmer när det är kallt.

Värmen från kroppen fångas upp i silkefibrernas ihåligheter och behåller din naturliga kroppsvärme genom att silket andas. Silke konserverar inte värme och skapar inte statisk elektricitet som drar till sig partiklar och damm. Kvalster och bakterier trivs inte i silke och är därför ett bra alternativ även för dig med allergi

  • För dig med normal kroppstemperatur
  • Ett extra fluffigt täcke för dig som vill ha mycket volym, eller som fryser lätt
  • 2 kilo silkevadd av 100 % mullbärssilke
  • Ekologiskt bomullstyg, fin sömnad med passpoaler.
  • Rent naturmaterial utan kemikalier
  • Mått: 150 x 210 cm för enkeltäcke, 240 x 220 cm för dubbeltäcke