VÅR FILOSOFI

  • To inspire you to discover the pleasures of Mulberry Silk
  • To provide you with affordable, everyday, luxury
  • Designed with a passion for quality and with your needs in mind
  • Created from resources harvested in a sustainable way, to make the world we love a better place

Sidenkompaniets filosofi grundar sig på värderingar om hållbarhet, modern design och vardagslyx. Våra grundvärderingar applicerar vi på allt vi gör; vårt fokuserade hållbarhetsarbete, känslan i våra plagg som alltid är av 100% Mullbärssilke, och på det sätt vi möter våra kunder och samarbetspartners. Vi definierar Sidenkompaniets stil som vardagslyx, funktionell design, och en modern men samtidigt tidlös look. Oavsett om du sportar intensivt, älskar att vara ute i naturen eller bara vill vara väldigt bekväm när du kryper upp i soffan kommer du bli överraskad över vilken känsla av vardagslyx det är att använda våra plagg. Genom att kombinera tidlös design och funktion erbjuder Sidenkompaniet en stil som passar för människor som lever ett aktivt liv och efterfrågar en modern design, användbara och hållbara och slitstarka. Sidenkompaniet erbjuder vardagslyx till ett attraktivt pris genom våra plagg gjorda av rent Mullbärssilke. 

HÅLLBARHET

Sidenkompaniets filosofi har ett starkt fokus på hållbarhet, modern design och vardagslyx. Det är viktigt för oss att vi skapar plagg som vi känner oss stolta över och som ligger i linje med våra värderingar. Detta synsätt genomsyrar lika mycket våra beslut när det gäller design, kvalitet och material som hur vi ser på de människor som samarbetar med oss genom hela produktcykeln. Bara genom att ha detta holistiska synsätt på hållbarhet kan vi leva upp till våra kunders och våra egna krav. Vi kan kvalitet och har kunskap om hela produktionslinjen. Vi är ett ungt företag som försöker göra vårt bästa för att etablera de mest effektiva samarbeten och certifieringar som passar för produkter i Mullbärssiden.

LEVERANTÖRER

På Sidenkompaniet har vi i snart ett decennium etablerat samarbeten med noga utvalda leverantörer och skapat en personlig dialog. Majoriteten av våra leverantörer har sin tillverkning i Kina, Sidenets Vagga, där den speciella kompetens och kvalitet vi eftersöker finns. Våra leverantörer är småskaliga och högt specialiserade silkeproducenter med stor yrkesstolthet. Ofta har de vi samarbetar med flera generationers nedärvda kunskaper och traditioner som i kombination med modern svensk design resulterar i den kvalitet som Sidenkompaniet vill erbjuda. Vi tror på att ha en stark lokal närvaro och att föra en konstruktiv dialog för att kommunicera och säkerställa de krav vi känner starkt för, inom ramen för ett hållbart och medmänskligt sätt att arbeta.