"ETT MILJÖVÄNLIGT MATERIAL SOM HÅLLER SIN FRÄSCHÖR LÄNGRE"

100 % MULLBÄRSSILKE

Att nöja sig med ”100% silke” i en varudeklaration räcker inte. Det renaste, vitaste och finaste silket är 100% mullbärssilke. Denna typ av silke kommer från fjärilen Bombyx Mori, vars enda uppgift i livet är att lägga ägg som ska producera nästa generations silkelarver. Larvens enda föda är löv från det vita mullbärsträdet, därav namnet mullbärssilke eller mullberry silk. Mullbärsbladen kan varken besprutas eller konstgödslas eftersom larven är hyperkänslig för kemikalier.

SILKETS UNIKA EGENSKAPER

Förutom den underbara känslan av lyx har silke en fantastisk effekt på vår hälsa och vårt välbefinnande. Medan ylle och bomull består av fiberstubb är silkets fibrer långa, mjuka och runda. Silke är ett rent naturmaterial som andas på ett helt annat sätt än andra material, tack vare den luftiga och spiralformade silkefibern. Silke är erkänt bäst på att anpassa sig direkt efter kroppens behov. Det transporterar bort fukt och är värmereglerande och håller dig alltså sval när det är varmt men värmer när det är kallt. Värmen från kroppen fångas upp i silkefibrernas ihåligheter och behåller din naturliga kroppsvärme genom att silket andas. Silke konserverar inte värme och skapar inte statisk elektricitet som drar till sig partiklar och damm. Kvalster och bakterier trivs inte i silke och är därför ett bra alternativ även för dig med allergi. 

Silkelarverna lever i en miljö där människan sköter om dem mycket varsamt. Får de lugn och ro spinner de en tråd som kan bli flera kilometer lång. Mullbärssilket har de längsta fibrerna och de bästa egenskaperna. Det är viktigt att ha ett så rent silke som möjligt för att kunna erhålla de finaste egenskaperna med silke. Inget skräp och inget Thussah-silke (vildsilke) ingår i våra produkter. Det kräver gedigen kunskap om silke för att kunna köpa in rätt kvalitet och det finns många produkter på marknaden som utges vara av mullbärssilke, till priser som är lika höga som det riktiga och dessvärre köper många dessa produkter i god tro. Silke är ett rent naturmaterial och därför är det viktigt att ha kunskaper om hela odlingsprocessen och tillverkningskedjan. Sidenkompaniet har många års erfarenhet och väljer endast det bästa och renaste silket. Om du vill veta hur du enkelt bevarar skönheten hos ditt plagg i siden eller silke, läs mer under våra tvättråd.