SILK DUVET 1 KG


 

Bädda för en god natts sömn med ett täcke fyllt med ett kilo silkevadd av 100% mullbärssilke. Täcket ger en svårslagen känsla av lyx och välbefinnande.

 


Bädda för en god natts sömn med ett täcke fyllt med ett kilo silkevadd av 100% mullbärssilke. Täcket ger en svårslagen känsla av lyx och välbefinnande, då materialet skapar en luftspalt mellan kropp och täcke med just den temperatur som huden vill ha, ca 33 grader. Täcket är tillverkat i rent naturmaterial, utan kemikalier.

Mullbärssilke har flera naturliga fördelar gentemot andra konventionella material. Medan ylle och bomull består av fiberstubb är silkets fibrer långa, mjuka och runda. Silke är ett rent naturmaterial som andas på ett helt annat sätt än andra material, tack vare den luftiga och spiralformade silkefibern. Silke transporterar bort fukt och reglerar värme, vilket håller kroppen sval när det är varmt och värmer när det är kallt. Detta då värmen från kroppen fångas upp i silkefibrernas ihåligheter som behåller den naturliga kroppsvärmen.

Silke konserverar inte värme och skapar inte statisk elektricitet som drar till sig partiklar och damm. Kvalster och bakterier trivs inte i silke och är därför optimalt om du lider av allergi.

  • 1 kg silkevadd - 100% mullbärssilke
  • Passar året runt för dig med normal kroppstemperatur
  • Yttertyg i ekologisk bomull 
  • Fin sömnad med passpoaler
  • Mått: 150 x 210 cm för enkeltäcke, 240 x 220 cm för dubbeltäcke